GRATIS levering vanaf €100.
Levering via GLS, DPD of Bpost.
Meer dan 10.000 artikelen en 100 MERKEN
Iets niet gevonden? Contacteer ons
Vragen? Bel ons op +32 (0)9 388 66 46 
of via mail

Veel sneller aan de slag met een SSD

SSD icoonSnelheidsboost

De klassieke harde schijf in de hedendaagse computers is het onderdeel waar nog het meeste snelheid kon worden gewonnen. Deze technologie zit echter tegen zijn grenzen aan omdat een harde schijf binnenin bestaat uit een aantal schijfjes waarover een leeskop heen en weer beweegt om jouw data uit te lezen, ergens vergelijkbaar met de technologie van een LP speler.

Solid State Drives, kortweg SSD's, zijn de stap om deze drempel te overwinnen. Het geheugen van deze schijven is gebaseerd op de technologie van bijvoorbeeld SD kaarten, waardoor alles veel sneller kan en er geen bewegende elementen meer in de schijven zitten.

Een SSD biedt vele voordelen: het opstarten van jouw computer zal merkbaar sneller gaan, het risico op defecten aan jouw schijf door schokken is minimaal en deze schijven blijven veel koeler waardoor de computer ook minder koeling nodig heeft.

Heel wat merken

Heel wat fabrikanten zijn intussen op deze nieuwe technologie gesprongen waardoor je een ruime keuzen aan modellen en volumes hebt. Wij verkopen bijvoorbeeld SSD's van Intel, Kingston, SamsungSandisk en Western Digital.

Zoek je een specifiek model en is dit niet op onze webshop terug te vinden? Neem dan gerust even contact op, de kans is groot dat wij jou toch kunnen helpen.

Soorten en volumes

Omdat deze technologie nog volop evolueert verschijnen er het hele jaar door nieuwe modellen met grotere volumes en nieuwe, nog snellere of compactere aansluitingen. Het standaard formaat is de 2,5" SATA III SSD, die je zowel in jouw desktop als laptop kunt inbouwen. Andere, nieuwere inferfaces zijn bijvoorbeeld M.2, mSATA, en PCI Express.

De volumes variëren enorm en worden steeds groter naar gelang deze producten couranter en goedkoper worden. In ons gamma zijn modellen van 32GB tot 2TB en meer te vinden.

Dankzij de filters in onze online winkel kan je makkelijk een selectie maken tussen alle mogelijkheden. 3,5" Bracket of SATA III kabel nodig? Die hebben we ook!

Ga nu op zoek naar een SSD op onze webshop!

Winkel

Maandag 13u30 - 18u30
Di tot vrij 10u00 - 18u30
Zaterdag 10u00 - 17u00

Kortrijksesteenweg 875
B-9000 Gent
09 / 388 66 46

Betaal bij ons veilig met

Webdesign